Sunday , September 25 2016
Home / Isu Semasa / video 5 orang maut di Air Terjun Patalpani, India

video 5 orang maut di Air Terjun Patalpani, India

Kejadian berlaku apabila mangsa dan orang ramai sedang menikmati keindahan air terjun Patalpani apabila air bah dari tali air mula menuruni sungai tersebut. Orang ramai mula menyelamatkan diri, namun mereka berlima tidak sempat untuk ke tebing dan hanya menanti saat untuk mati.

Difahamkan kelima-lima mangsa tersebut mati ditempat kejadian selepas mereka dihanyutkan air bah tersebut. Mayat antara mangsa tersebut ditemui 8 kilometer dari tempat kejadian manakala yang lain ditemui sehari selepas kejadian. R.I.P

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

haron-din

Dr Haron Din meninggal dunia, dikebumikan di Amerika Syarikat

Salah takziah kami ucapkan buat keluarga Dr Haron Din di atas pemergian arwah akibat komplikasi ...

17 comments

  1. sayu je aku tngok..kalau aku kat sini rasa panik gak nak tolong dengan kelajuan air tu. sepatutnya tempat2 cam ni kena sediakan lah alat2 keselamatn cam tali palmpung ke.kabel panjang ke tuk tarik ornag kalau ada benda diluar kawalan.

    • ye la oldtrafford..semua y nak tolong pon mesti berfikir 10 kali sebb air laju 1 hal, lagi 1 batu2 kat situ yang boleh buat org tergelicik..benda nak jadik kan..tak sangka..btw,tersentuh gak aku nengok..mesti sakit terhempas kat bawah tu..

  2. kesiannya.. 🙁

  3. sayu hati aku tgk..menitik air mata kalaulah kita sendiri sedang berpicnic tetiba jd mcm tu…?? yaallah betapa cepat musibah tiba bila ia diturunkan…seram aku…..sadis..!!!

  4. baru teringat..macam kejadian y jadik kat ulu bendul negri 9 baru2 ni..macam ni la air bah yang turun tu kut..but now baru di arahkan untuk pasang alat pengera..wlu macam mane pon,benda da jadik..biasala, selagi tak de kes,semua buat derk jer,bile da jadik baru nak pasang e2 eni..

    • kes "air besar" mmg selalu jadi terutama waktu hujan. bkn setakat air je, dia bawak batu2 sekali. aku penah tgk fenomena ni masa dok kt Lenggong dlu. biasanya orang jarang pergi kt kawasan air terjun time2 hujan. dgr guruh je semua pakat naik – sistem amaran semula jadi Allah SWT.

      • yea betul tu. kat tempat kita pun ada gak kes macam ni.. sentiasa beringat2. dan semoga ALLAH SWT melindungi kita dari segala mala petaka. Amin!

  5. sedih nya.. sian nya.. 🙁

  6. tgh2 happy time tiba2 jd mcm ni..maut menjemput x kira time..insaf aku tgk..

  7. seriau aku tgk.. tinggi tu~~

  8. SEDIH AKU TGK KEJADIAN NI..NK TOLONG PUN MSING2 X BRDAYA…AIR MS KECIK JDI KWN BILA DH BESAR JD BAH CM NI JD LAWAN…

  9. y pempuan bju hitam tu ikutkan boleh lari lg, but nape die tunggu jer kat situ..

  10. pesal pe video nye gambo tgn org tu jer? ampeh

  11. Kalau berkelah di kawasan hulu sungai/air terjun, cepat lah berkemas jika hujan turun..atau jika dengar bunyi guruh atau macam bunyi guruh.. selalunya air gunung atau banjir gunung ni datang bersama dengan bunyi macam guruh… kalau tiba-tiba lihat daun-daun banyak terapung dalam air, cepat-lah naik ke darat, jangan lagi nak cuba selamatkan barang-barang.. selamatkan diri /keluarga dulu… datangnya sekelip mata.. tinggi..air merah pekat.. bersama segala dahan kayu dan batu-batu.. Moga Allah melindungi kita dari musibah seperti itu.. Berhati-hatilah bila dikawasan seperti itu.

counter statistics