Sunday , December 4 2016
Home / Dunia Artis / Video ibu belasah bayi itu video lama dan tindakan sudah diambil

Video ibu belasah bayi itu video lama dan tindakan sudah diambil

Ramai yang naik menyirap, tak kurang jugak yang menangis melihat perihal si ibu membelasah anaknya sendiri. Di fahamkan ibunya itu memukul dengan bantal, menampar, menunjal kepala, mengetuk kepala serta menepis anaknya yang mahu belaian seorang ibu. Walaubagaimanapun, video viral tersebut ialah video lama di mana kejadian berlaku pada 29 Mei 2011  di balai polis Petaling Jaya, Selangor. Tindakan telah diambil di mana wanita itu telah meringkuk selama 18 bulan di penjara.

Berikut adalah kenyataan rasmi Polis Di Raja Malaysia mengenai video tersebut.

STATUS VIDEO PENDERAAN BAYI :

Berhubung dengan penyebaran video penderaan bayi melalui media sosial, PDRM telah menerima hampir 300 aduan dan komen daripada orang ramai yang rata-rata bersimpati dan prihatin dengan nasib bayi tersebut.

Untuk makluman, kes tersebut telah dilaporkan di IPD Petaling Jaya pada 29 Mei 2011 dan tangkapan telah dibuat pada hari yang sama. Pelaku merupakan ibu kandung kepada bayi perempuan yang didera.

Wanita tersebut kini sedang menjalani hukuman penjara selama 18 bulan bermula pada tarikh tangkapan di bawah Seksyen 31(1) Akta Kanak-Kanak 2001.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

1-dira-helmi-mesra-mediamalaya

Dira Abu Zahar dan bekas suami mesra di sambutan hari jadi anak (6 Gambar)

Walaupun status Dira Abu Zahar dan bekas suami, Helmi  Yusof sudah tidak bersama namun hubungan ...

20 comments

  1. 18 bulan jek?? Hmm…

  2. napa la org yg ada dlm umah tu biarkan baby tu kn pukul…pttnya ambik budak tu ikat mak dia bwk pegi hospital biar dia msk hospital mental…kalo dah tak nak anak jgn beranak…nak main pakai la iud dulu…tak beranak nye…sian aku tgk baby tu dah kene pukul dgn teruk pun msh nak peluk mak dia…mmg dsr pempuan sial btl pempuan nih…pttnya ikat dia ke pokok yg byk kerengga biar kerengga gigit dia sampai mampus baru pdn muka…mmg bgs sgt2 la baby tu diletakkan di rumah kebajikan masyarakat org yg besar2 dlm umah tu pun tak tlg bdk tu kn pukul….mmg mcm sial…

  3. kene rasuk setan gamaknye mak budak tu!huh

  4. Mmg bodoh ppuan ni, mn lah ilang sifat keibuan dia tu?patut penjara seumur idup then sebatan, br dia rs mcmmn kn pkul..moga tuhan kasi balasan yg setimpal pd ppuan nie..

  5. paling tak puas ati dgn ahli kuarga lain yang dok tengok aje budak kena pukul. Mak baby tu mmg la satu hal..tp ahli kuarga pun sama jugak. apa nak jadik..kiamat dh smakin dekat.

  6. mungkin anak dgn laki malaysia kot

  7. Naluri keibuan..

    ni bukn kate bodoh tgk rase mcm nak pijak2 je mak budak ni,klu ye pn budak 2 meragam dipeluk dibelai diam la die,megalir air mate ak tgk bby 2 didera y amek video ni pn 1 bodo g tgk je mak 2 dera ank die,ya ALLAH semoga bby 2 sentiase dilindungi…

  8. Ya Allah ya Tuhanku bergetar jantung sukar utk menelan sewaktu melihat video ni. Pasti Allah akan menghukum wanita ini lebih teruk dr anaknya nanti. Semoga polis di dlm penjara itumemukul juga wanita ini supaya dia rasa sakitnya juga.

  9. Humban jer dalam laut..!! Biar MAMPPUSS!!

  10. pada mulanya saya pun marah dengan orang yg merakam video ini tetapi kebenarannya adalah… orang yang merakam video tersebut pernah menolong budak itu dr didera ibunya tetapi dia telah turut dipukul oleh ibu budak tersebut maka dia telah merakam video tersebut secara senyap lalu dijadikan bukti untuk pihak polis….. jadikanlah iktibar, tanam iman dalam diri jangan tinggal solat walau sekali… doakan yang terbaik untuk anak itu….

  11. Bg aku, org yg rakam tu pun gila jgk mcm mak baby tu. kesiannya aku tgk baby tu kn pukul. if nk buat bukti pun, jgn la biarkan pukul lama smpi camtu sekali. Pempuan ni dipenjarakan, meaning dia bukan gila. tp hanya 18 bulan je utk tindakan kejam dia tu??? Gile kejam. tggu la balasan ko di dunia nti apalagi di akhirat!!!!

  12. orang yg rakam tu patut kena gak coz bersubahat… klu aku jumpa perempuan tu aku terajang kepala dia balik… .. minta2 tuhan tak bagi anak lagi kat dia… kalau ada anak dah tua nanti anak buat kat dia balik…

  13. sakit jantung aku tgk budak ni kena pukul. mmg cam b*** mak dia..! geram aku! org lain sibuk nk anak, ko senang2 je pukul anak sdiri. kalo aku kt ctu mmg aku terajang siap2 mak dia.. org kafir yg xde agama pun tau sayang anak.. even binatang pun! 18 thn penjara? malaysia pny undang2 ni da buta ke ape? nk tunggu budak tu ada kecacatan n internal injury or mati baru nk bagi balasan setimpal ke?!

  14. Bayi tu macamana sekarang?

  15. mmg nature baby, pukul mcm mane sekalipun dia tetap akan pegi kt parents dia gak. sbb tu la org yg dia plg percaya,blh bg protection.
    haihhh..bengangnye akuu pmpuan ni

  16. beautifulnara vs mediamalaya

    pompaun giler!! tau buat anak je..jg anak x reti..bodo n bangang n bengong!! bdk tu mst fobia dr kecik kne dera cm xde mk ayah yg syg die..sob3

  17. xbaik la ckp cmtu..lau xde owg yg amek video ni korang rs pompuan yg dera ank ni kne tangkap x?pk la ckit..ni nk slhkn owg lain je keje..mane la tau kot2 yg dok sebut ira..ira.. ni jiran die yg slme ni tau pompuan ni ske dera ank die..tu die amek video utk buat laporan kt polis..zaman skang ni mane blh sabitkan kesalahan lau xde bukti..ye dak??lu pk la sendiri!!!

  18. aq n umo 18,ank da sowang,.tp aq pn ta smpai aty nan uat ank aq cm toe,da lha nk tran branak aq toe skit saporuh nk mty sng2 ja dy uat cm toe,,mak jnis pa neh,lau mrah skaly pn jgan hkum ank,dy ta thu pe2.ank aq pn umo 10blan,time n dorng plukan ksah syg kta,blaian manje kta,bkanya ag dra bdk toe.insaf lha.skunk ko uat ank ko t bla dy da bsar dy uat kt ko blik bwu pdam mka ko toe.

counter statistics