Sunday , September 25 2016
Home / Lain-Lain / WTF: Iklan Hari Raya TV3 yang pelik

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

08-haiwan-tukar-mata-mediamalaya

Super Kelakar: Jika sesetengah binatang matanya tidak ditempat asal (13 Gambar)

Siapalah pedajal gambar-gambar haiwan ni. Haha!

15 comments

  1. Ermm pelik. tapi depend on niat pembuat iklan ini, klu nak samakan dengan agama lain gua memang bangkang habis2an. tapi klu itu je la idea yang diorang dapat time tu, redha aje lah (xyah tunjuk lagi bagus).

  2. TV3 poyo! iklan jer banyak! citer2 suma yang lama & murah2! drama indon jer 24-7! nilah kalau dah perangai capitalist!

  3. syarikat mana yg buat video klip iklan tu..

    takat ni iklan tu tak belom ditayangkan di tv3..

    mungkin di astro ria..

    kalu ada .. tindakan tegas perlu diambil ke atas pengeluar iklan tersebut…

  4. tv3 ni nk menyesatkan umat islam ker? bengong..sblm wt iklan tu xpk btl2 ker? nk kaye je lbh..sensitiviti org islam lgsg x d hiraukan!!! tv3 bodoh!!

  5. tv tiga suku, tunjuk iklan merapu..

  6. korang ni.. fasis agama.. memesongkan akidah la pa la.. if mufti yg nampak,dia nak komen korang rasa pa die komen? mmg fasis agama la korang ni.. kurang didikan.. skali imbas da nmpk semangat perpaduan,1msia.. cetek betoi fikiran korang

  7. This is the person in-charge of TV3 commercial and marketing: http://mymsa.ipnhub.com/mma2010/shereen_ooi.htm

  8. Tak nampak pun macam nak memesongkan agama….mungkin pembuat iklan ni nak menyuntik semangat 1Malaysia dalam satu perayaan dalam iklan beliau. tapi biasala…setiap orang mesti nak jaga agamanya sendiri dan ada pandangan sendiri mengenai iklan tersebut…tapi harus diingat…walaupun nak jaga agama sendiri tolong fikirkan dan jaga juga perasaan agama orang lain…jangan la sikit2 nak hentam agama orang lain…dosa tu…..sedikit kesilapan yg dibuat oleh pembuat iklan tu, dia lupa tahap sensitiviti masyarakat terhadap sebarang perkara berkaitan agama ni sangat tinggi………so..lain kali tolong fikirkan idea lain bila nak buat iklan…tp iklan ni tak la teruk mana pun…sy suka…….

    • apsal korang pelik, hari raya untuk islam bukan ugama lain.tu pun korang tak faham.patut la mana salah mana benar pun tak tahu nak beza

    • Menyambut raya bukan saja saja. Menyambut raya adalah satu IBADAH. Nabi suruh kita menyambut raya pada 1 syawal, sebab itu diharamkan puasa. Bila dinamakan ibadah, sudah pasti tidak boleh disama samakan dengan sambutan sambutan agama lain. Sambutan hari raya ada adab adab dan tertibnya. Sambutan hari raya adalah SYIAR ISLAM. Jadi pada yang saja saja buat buat tak nampak atau jahil eg "tak ada apa apa pun", amatlah malang sekali.

  9. sy setuju dgn fifi…memang menunjukkan open minded..mungkin..idea ni nak menunjukkan satu m;sia..dan juga nak menunjukkan org m'sia bole buat iklan yg canggih macm tu…kita sokong kecanggihan dia..TAPI… kita bangkang idea dia…jangan marah dia…kita kritik ajer..lainn org lain pendapat…

  10. hmmmmm yang mengkritik agama lian tu yang silap… klu didikan agama tu takde mmg fikit ni untuk menyesatkan… p open larr… tu iklan jer… jangan burukkan agama orang… Islam tak ajar mcm tu… balik gi baca sejarah Islam dan bace Quran balik2…

  11. x yahla nk pakai2 teratai ker kereta santa claus ker kalo nak tunjuk pasal raya aidilfitri….. 1malaysia x bermaksud satu agama….. 1 budaya tu masih boleh diterima lg….. teratai tu dah tau bulat2 dari agama budha (bukan budaya)dan kereta santa claus tu dari agama kristian (bukan budaya)…. dah tau awal2kan….. sajer nak dicampurkan tu kenapa…… byk bender lain lg boleh buat…… x yah nak campur adukkan kepercayaan agama plak…. salam lebaran…

  12. 8-( nape x yeh engok..@@ ??

  13. assallamulaikum,ini namanya iklan 1 malaysia ..syabas kpd pembuat iklan ni..idea ori yg bijak

counter statistics