Friday , May 26 2017
Home / Ngetop / Zaleha Hamid sudah pulih dari penyakit

Zaleha Hamid sudah pulih dari penyakit

112

Ingat lagi tak Zaleha Hamid, sebelum ini beliau pernah keluar di Melodi, TV3 (— penulis tidak ingat Melodi episod keberapa). Penyanyi yang terkenal dengan lagu Gadis Zaman Sekarang, Joget Lama Tak Jumpa dan Jangan Tenung-Tenung berdepan dengan ujian hidup apabila menderita penyakit ketumbuhan batu dalam hempedu sejak setahun lalu.

Selepas menjalani pembedahan hampir tujuh jam untuk mengeluarkan tiga biji batu sebesar guli dalam hempedu pada 27 Februari lalu, penyanyi veteran dangdut, Zaleha Hamid, 53, kini menunjukkan perubahan positif apabila tahap kesihatannya semakin baik dan memberangsangkan.

“Dulu, ketika penyakit ini mula dikesan. Saya rasa sakit di ulu hati sehingga sukar bernafas. Bertambah teruk., apabila rasa sakit terus melarat hingga ke bahagian belakang badan dan akhimya menyebabkan saya tidak larat berjalan,” katanya.

“Ketika zaman 70-an, saya menjalani pembedahan apendiks dan ini menyebabkan makanan yang tidak hancur terus memasuki saluran hempedu.

“Keadaan menjadi parah apabila makanan yang tidak hancur membentuk beberapa ketulan batu dalam hempedu membuatkan saya merasa sakit teramat sangat,” katanya.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Migingo, pulau paling padat penduduk di dunia (5 Gambar)

Migingo, sebuah pulau batu kecil yang mempunyai populasi penduduk seramai 131 orang merupakan pulau yang ...

One comment

  1. semoga maci sihat selalu..

counter statistics