Saturday , December 10 2016
Home / Gossip Panas / Zed Zaidi pertikai kemenangan artis paling popular, Aaron Aziz jawab isu dengan tenang

Zed Zaidi pertikai kemenangan artis paling popular, Aaron Aziz jawab isu dengan tenang


Gambar hiasan

Mentang-mentang Aaron Aziz menang anugerah artis paling popular, kami tak habis-habis tulis mengenai-nye. Alah ade yang sentap polak. Terbaru, Zed Zaidi dikatakan menyatakan ketidak puas hati-nye mengenai kemenangan artis popular iaitu Aaron Aziz.

Dalam kenyataannya di laman twitter dipetik, dia lebih berbangga jika rakyat Malaysia yang memenangi anugerah tersebut selain jejaka kelahiran Temasek itu. Malah Zed Zaidi tanpa fikir perasaan peminat berterima kasih kepada pengundi yang menggalakkan artis luar merosakkan industri seni tanahair.

Susulan kenyataan Zed Zaidi itu, Aaron Aziz dengan reaksi yang tenang menjawab isu tersebut. Kenyataan-nye dipetik, setiap peminat ada artis yang mereka suka dan sokong, jadi mereka tidak boleh dipersalahkan sedemikian. Jika ada yang tidak berpuas hati, itu diluar kawalan-nye dan berharap jangan ada iri hati di antara artis Malaysia terhadap-nye.

Dia berpesan agar setiap pertandingan itu berlangsung secara sihat. Jika menang itu rezeki, dan jika kalah anggaplah nasib tidak berpihak kepada sesiapa yang kalah. BTW buat Zed Zaidi, ade orang suruh kami sampaikan ini kepada kamu, awak dah gemok sejak kahwin & tak sesuai jadi hero. Masuk gym dulu baru peminat boleh sokong balik. Haha!

Sumber dipetik: Media Hiburan

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

hp-ayda-jebat-dirampas-mediamalaya

Video Telefon Bimbit Ayda Jebat Dirampas Penganjur Ketika Selfie Lee Kwang Soo

Video telefon bimbit Ayda Jebat dirampas pengawal pengajur ketika beliau dalam cubaan berselfie dengan artis ...

94 comments

  1. Saya bersetuju dengan pandangan zz ,bagi saya kita patut menyokong rakyat kita sendiri……ini betulah kata pepatah………KITA HANYA MENANG SORAK TAPI KAMPONG TERGADAI……..di sini kita boleh lihat jati diri anak bangsa kita …….tak salah kata Mantan perdana menteri kita….Melayu memang mudah lupa……lebih menyokong orang luar dari anak kelahiran Malaysia……saya memang tak setuju dengan kemenangan Aron az tu…saya tak setuju……..siapa dia……dia tidak menyumbang apa2 untuk negara……rakyat Malaysia yang menyokong beliau memang BODOH….kalau melihat dari lakonan beliau , memang tak best langsong…..lakonan beliau setrotep saja…tak menyerlah langsong…….

    • kalau xnak bg aaron aziz menang, jgn bg dia masuk industri malaysia ni 4 the first place! org lain ok je.dh rezki dia. klu dia xlayak, sapa yg layak?? zed zaidi, shaheizy sam? rosyam nor? nape org x undi dorg? pikirla weiii… xkisah la dia org mana pun… pepatah MENANG SORAK TAPI KAMPONG TERGADAI tu zaman2 jepun/british jajah boleh pakai la… singkat pemikiran, skati nk kata org bodo… puihhhhh

      • Seriously betul betul …. who else yang ada looks, good physique n charisma yang totally Anak Melayu and not Pan-Asian or Eurasian breed. Best Man Wins…Zed terpaksa kerja keras to make himself notice coz in looks/talent dept he simply NOL….kosong. So now trying hard to take over Harun Bachik positon with such shallow n unintellectual agenda. Setakat Aazon Aziz takkan Zed Zaidi rasa tercabar..

      • Nk bela artis Msia konon.. Hakkk Puihhh..!! Zed Zaidi yg nk org bela dia sbb dia dh x ada suam2 kuku pun, x ada job, x ada producer nk amik dia jd hero.. Timbul lah hasad dengki sbb klu artis luar x ada dia harap sgt2 dia ada peluang jadi hero sbb saingan utk jd hero filem Msia cuma tggl dia dgn Eman Manan jer.. wakaka..

        *Utk Zed Zaidi timbalan presiden seniman yg hampeh.. Ko ni mcm ayam jantan yg berkokok tp ekor penuh dgn taik

    • KNAPA LAK NAK MARAH ORG NEGARA LAIN MENANG KAT SINI….. KALAU ORG MALAYSIA MENANG KAT NEGARA LAIN ADA TAK ORG LAIN MARAH??????? KATA NAK INTERNATIONAL! TAHAP GLOBAL?

      • emmm bila artis kita menang kt negara luar??anugerah planet muzik utk 3 negara tu??

        • Singapore unbiased..recognised talent dari Amy Search to Siti Norhaliza to Roshyam Noor walaupun dari negara asing sebab itu Singapore Maju 😉

    • cik amelia x sudah2 sokong zz.. dr fb smpai dlm ni.. hahahha.. lantak kome la.. klu artis msia x berbakat nk wat pe sokong.. ramai lagi artis dr luar nape x pertikai? m.nasir 1 contoh menang mcm2 anugerah xde pun org bunyik2

      • saya suka statement akusriata..klo da pelakon malaysia sndri xde bakat????na jadi apa???xperlu r pertikaikan lgi..trs terang saya ckp..Aaron Aziz r PENGGANTI Rosyam Nor (Hero Malaya) 1 ketika dlu…lakonan dia mmg terbaik..xperlu r na pertikaikan lagi,..dah rezeki dia…even dr mana dia dtg!!!
        m0od:xsabo na tgk KL GANGSTER 2…2 pelakon hebat bergabung…. 🙂

    • xbersetuju lgsung ape yg ZZ pertikaikan…ini undian dr peminat bukannye dari juri2 yg tertinggi….ckp jela kalau diri sendiri tu xpuashati sbb xtercalun kot dlm abpbh….si amelia ni,rakyat malaysia bodoh kalau undi si zz tu…harapkan nk jawatan tinggi je tp berlakon kelaut ape guna..zz tu yg sebetolnye berlakon xmenyerlah ok….

      • emmm agaknya negara kita di jajah dulu pn sbb sikap org2 mcm nie la…tak pikir jauh..ikut kan perasaan.. agaknya 10 tahun lagi semua pecalonan yg ada kat Malaysia nie top 5 nya adalah rakyat luar..kondem artis sendiri tp artis luar di agung2 kan..emm sama mcm kondem negara sendiri tp negara luar di banga2kan..

        • AA mmg org luar tp dia tetap anak melayu. btul komen2 di ats, klu rkyt sendri menang di neg luar, xbangga ke kita? kite nk suruh org respek kita, kite ni respek ke x org luar??? tu mnasir tu? nape xde pertikaian ms dia menang abpbh dlu? ke ko xlahir lagi time tu?
          AA org luar tp dia la antara yg memeriahkan industri kita ni..

          • AA menang pon korang nak mgelabah biawak. Dato' michelle yeoh pun byk dpt award n recognition drpd luar negara. Tp yg aku herannya, naper la bsungguh benor kasi title datuk kt shahrukkhan. apa smbangan dia kat negara kita? kalu bg kat ustaz azhar idrus tu logik gak. byk sgt sumbangan dia kat umat islam msia ni

    • aku mmg tak berapa suka AA menang walaupun aku minat dia tp napa kita tak dahulukan rakyat kita dr rakyat luar..klu bkn rakyat malaysia sndiri nak sokong artis malaysia sapa lagi kan…

      • ko tak suke ko punye pasal la. aku suke so aku undi lah. kalo ko suke zz atau sape2 artis malaysia ko undilah. bukan aku mintak duit ko pun nak beli paper.

      • zz bley sokong ke? Just tnya.. kja2 blakon gmbo cinta2 je.. prove it yg bley push hard..
        rzeki msg2 tuhan bgi.. appreciate what u hav..

    • AA pn melayu jgak, knp nk pertikai?..lg pn award tu xtulis pn utk org m'sia shj..dh kalah, nk bising plak..rezeki masing2..org tgk pd bakat, bkn kerakyatan k!!

    • dia sumbang la… dia bayar permit sebb tinggal kat malaysia… bayar sewa rumah , shoping kt malaysia,,, macam ko juga amelia bodosssssssss

        • AA tu menang mmg dah rezeki dia.. Lagipun, pembaca berita harian( org msia) yg mengundi dan memilih bukan org luar.. Tak perlu dipertikaikan kemenangan tu, dia mmg layak… ZZ dan pengikutnya tolong ambik perhatian, cerminlah diri sendiri dulu. At least, dia menang ! I'm happy for AA..

    • Orang Malaysia ke Orang Singapore ke kita tetap kat bumi Allah swt. Rezeki ada di mana2 kalau kita rajin berusaha dan iklas melakukannyer. Tak payah nak pedih2 fasal siapa menang siapa kalah. Ikut mcam Mr Singh dalam cerita Bujang Lapok cakap. Awak punyer rezeki awak makan, saya punyer rezeki sya makan, apa salah ke makan sama2…Inilah Melayu, bukan nak beri sokongan, mengutuk lagi ada!

  2. ARTIS PKAI SEKSI X NK PULAK PERTIKAIKAN !!!! APE2 PN TAHNIAH AARON AZIZ !! ZED ZAIDI JEALOUS LA TU !!!!! TU JE POINT DIE !!!!!!

    • betul tu shasha….byk artis pompuan pakai baju smpai nk terkeluar gunung ganang xnak pulak dipertikaikan…yg aaron aziz mng pon nk pertikai…otak sempit la dorg2 ni,termasuk yg menyokong si ZED ZAIDI kelaut tu…

  3. Kalau Aaron Aziz menang pun ape salahnye… Dah mmg dia berbakat,, Sepatutnye artis Malaysia kenalah tingkatkan prestasi… tunjukkan bakat yang lebih bermutu… x payah nak pertikaikan keputusan peminat… ni baru naik sikit dah lupe diri… macam mana tu??

    • artis msia jg nak emo sgt la kalu peminat lebih sokong artis luar. dorang ni cukup marah kalu kita bg phatian kat artis spore n indonesia. Lagu x laku, salahkan peminat sbb sokong lagu indon. betolke korang ni nk angkat sgt industri seni negara? bukan utk tebalkan poket korang jer ke? kalau ko nk angkat sgt industri seni tempatan, nape perangai korang seko2 cam super haram? maksiat, arak, bgaduh kt pub, bpkaian cam org tadak duit nak beli kain lebih, enjoy sana sini, bongkak ngan peminat. nasib baik ada artis luar. xderla korang ni demand bagai sgt kan

    • tapi sygnye artis2 malaysia skrg ni lebih pertingkatkn gosip2 murahan, berpakaian tk cukup kainla… patutnye isu2 gini yg ZZ persoalkn tuk jaga skit aurat drg tu. nk berlakon n menyanyi perlu ke dedah2 ni tidak soal lain ZZ sibukkan…. kesian, kesian…….!Harun pn dh tk kuasa nk layan merapu die tu. Adios soros xD

  4. bg aku xde ape-ape isu pon…da tu rezeki die..peminat2 malaysia suke care die berlakon, da nme pon undian peminat..hak peminat la nk undi spe yg dorg suke…Zz jeles lebih..berlakon hampeh, da la gile kuase… PEACE!!

  5. AMELIA, satu soalan je aku nk tny, ko komen byk2 ko antar x undian kt paper BH?
    kemenangan utk mlm ABPBH kan bdsrkn undian…kalo ko x suke dia mng ko ajak kwn2 ko n sedara mara n org kampung sume undi org malaysia…
    ala bese r kalau majlis anugerah2 ni, kalau bkn AA menang, org lain menang pun aku rasa ade gak yg berbunyi2.lumrah manusia.
    biarlah siapa pn menang..rezeki manusia Allah yg tentukan.rezeki kita pun akan ada juga.ape nk dengki2.
    kalo yg mng org zimbabwe sekalipun tapi bagus, aku ok je.bagus r mengiktiraf BAKAT dan USAHA bkn negara asalnya.

  6. kenapa M.Nasir menang anugerah JUARA LAGU takde yg pertikai? org singapura tuu…award tu lg berprestij…sbb yg jd juri bkn peminat tp juri profesional. but ABPBH ni undian peminat. so what?
    dah ler ZED ZAIDI..Awk tu takla glemer mana pun.. setakat drama bersiri ape ntah yg berlakon dgn hetty sarlene tu..tkyah la berangan nk menang bintang paling popular..psst..hetty sarlene pun org spore kn? npe tak pertikai masa dia berlakon ngan ko?

  7. yuppp…betull2222….. Memang rezeki AA dan mmg AA berbakat,….

    • betul2, jeles lebih la zz ni. mmg lumrah la org tak puas hati bagai ni. and amelia skali. n yana skali. korang tu hanya pandai bercakap je. g lah undi artis mesia kalo korang taknak artis kelahiran singapore menang. undian sume hak masing2 la. skali lagi, bukan pakai duit korang pon org yang beli paper nak ngundi tu.

  8. PHUA CHU KANG KANG

    Betui tu… Industri Filem MALAYSIA org MALAYSIA yg kene berlakon….. Waa Olang SINGAPORE pun harap Olang SINGAPORE sokong filem SINGAPORE jangan tonton filem MALAYSIA……

    SINGAPORE TERBAIK……..

    Bodoh otu olang kasi complain. Mau industri maju tapi x tau cala…

  9. PHUA CHU KANG KANG

    Filem MALAYSIA sudah maju ker…..??????? X dak pun kat panggung di USA… haiya…

    • macam mana MELAYU mahu maju, dia punya nasib dia makan la, lu punya nasib lu makan, apa salah makan sama sama??? ini bukan pasal ORANG LUAR ATAU ORANG DALAM, ini pasal TALENT seseorang, kalau lu tak bagus, lu kerja keras sikit supaya jadi bagus atau lebih terbaik, baru ada persaingan yang sihat, ini takda, kalau kalah jer, kutuk orang…macam mana nak maju!! selagi ada PHD (PERASAAN HASAD DENGKI) lu tak kemana la bro…jgn jadi TONG KOSONG!!

  10. Haiya kalao takut kalah jgn buat Pertandingan looooooooooooooo…..

  11. belum lagi ADI PUTRA menang! wah!! siapa pulak nanti nak kutuk!!

  12. adohaii…tuu pun nak jles ke zed zaidi …. dha rezeki aaron mnang ..lu pa kesah ! apa2 pun ..aaron aziz nang antap!

  13. Shah Rukh Khan dilantik jadi Datuk.. Did he ever contribute to your country in YOUR(malaysian) movies?
    Sorry to say… speaking from the truth, some Malaysians(e.g Zed Zaidi) like to look down on Singaporeans..

    • Zed Zaidi macam tong kosong buat bising…but no substance pun macam mana nak jadi Presiden Seniman… Dalam mimpi aje la… From his statement, nampak sangat la dirinya yang uncivilised and uneducated.

      • masa belum jadi naib presiden seniman, aku x tau dia ni vodoss
        bila yk bcakap, lagi nmpak byk bodoss

    • mat singapura –sorry to say ha..kat sini rata2 sokong sape2 saje yang nak memeriahkan industri hiburan di malaysia. cuma segelintir rakyat sahaja yang cepat sentap contoh ZZ Tapi nak kitorang ingatkan kat sini bukan semua malaysian mcm tu ye. pasal s.r.k tu, biarlah dia dapat dato' ke, tan sri ke, itu pon hak kami nak bagi pada sape pun. untuk pengetahuan kamu ye, dia ade contribute sikit2 la sbb dia byk berlakon kat mesia ni. biase la, negara kami ni kecil je. nak di bawak ke luar, cara tu je la, bakat semula jadi mmg kurang sikit. however, AA mmg berbakat besar dan rata2 kami di sini menyokong beliau tanpa mengira dari mana beliau datang.

  14. tak puas hati? itukan hasil undian dari peminat? klu keputusan dari juri boleh le ko nak bising2 ZZ oi. dah terang2 dia mmg paling popular. ni mesti ko jeles kan ZZ kannnn.. adoi, aku kan, masih nak gelak guling2 baca pesan dr Media Malaya kat ZZ. haha…xD

  15. Saya x suka orang negara lain di masukkan dlm pertandingan ini .sam patut menang.x setuju duit kemenangan tu bagi kat org lain. Bodoh undi org lain. Apa diorg boleh buat utk kita nak rampas malaysialah. Tuuuuuuuuuu.menang sorak kg tergadai. Lu fikirlah sendiri.

    • kalau rase2 xsuke, hantar memorandum kt menteri..dan habiskanlah duit beli paper undi SAM..undi pon x nk bising artis lain menang..tp klu SAM menang sekali pon, xder die nk byar blik duit pelaburan ko beli paper tuk undi die..fikir2kan lah ye

    • xsuke negare lain masuk dlm pertandingan ni pegi dok jauh2 la…yg bodoh tu si buloh kasap yg kayap lagi berkudis,duit pengundi yg terbang mengundi,bukan nye duit ko yg terbang…apela,ni baru abpbh dah kecoh sedunia,belum lg masuk anugerah2 lain…

  16. rse nya kt Hollywood 2 pon xsume artis nya dtg dr USA..rmai jer yg dtg dr negara lain tp diorang berkarya & menang award xder saper pon pertikaikan..tp nape bile kt MALAYSIA ni org nk p'tikaikan wlaupn negra asal AA 2 hanya lah jiran t'dkat jer..anggap lah MALAYSIA ni lubuk untuk orang2 yg b'minat nk glamor m'cuba nasib dey all..UNTUNG BATU TIMBUL, UNTUNG SABUT TENGGELAM..klu artis MALAYSIA sendiri x nk cuba baiki diri, jgn la nk slahkan org lain klu korang x cukup GLAMOR..agak2 klu YUNA menang award kt US 2 satu hari nnt, da x rakyat amerika nk pertikaikan nape msti YUNA menang??dh xder artis amerika ker??pikir2kan & selamat beramal………

  17. aaron aziz memang berbakat , tak salah kalau die nak dpt anugerah tuu . tu rezeki die . buat ape bagi anugerah kat org yg tak de bakat ? cube pk la . jangan nak sekat rezeki org la . jangan nak pandang rendah pada orang singapore . semua orang ade bakat tersendiri . rezeki masing masing . tahniah aaron aziz . 🙂

  18. zz ni jeles kot..die x populer..dah la mgarut mintk cermin gelap tuk artis..kalo dia nak pertkai m.nsair,ramli sarip n ramai lagi retis spore
    dapat anugerah..lain kali pakai otak nak cakp..jgn pakai kepala lutut…

    • siyesss, yg mtak cermin gelap tu kiranya proposal paling tadak otak. apa kriteria artis yg sepatutnya dpt cermin gelap? mcamana nak ukur tahap kelayakan artis utk dptkan kelulusan cemin gelap tu? di ukur melalui anugerah ke apa? tok batin cam aku ni kira pemes gak tau. buleh aku aku psg cermin gelap kat kete lembu aku ni

    • mmg si ZZ gumuk tu jeles sbb dh xlaku berlakon…cube tgk,ade ke die belakun dlm filem mane2 pengarah ???xde kan,hanya nak harapkan cerita siri bersiri je..dh tu xlaku sbb dah jd HERO MALAYA GEMOOOKKK….pastu beriya la masuk paper dah buat police report cz dh kene hentam gan peminat aaron…rasakan…

  19. ala..tue komen orangn yang baru perasaan baru pegang jawatan sikit dlam seniman..tue lancang mulut die komen orang..dah x boleh popular sudah ler x yah iri hati

    • timbalanbujanglapok

      betul tu,baru pegang timbalan seniman bukannye presiden seniman…yg presiden ok je xgelabah pape pon,si zz ni pulak yg over confident….

  20. Haha! Zz is a JOKE!! Biggest joke ever! Gila pangkat, gila glamour! Berlakon out!! Cermin hitam utk artis is the biggest joke of all!! Hahaha .. Hoii artis msia pakai kereta kancil je rata2, tak pun naik teksi! Cermin hitam apekebendenye?? Hahahha.. Jgn nk perasan la weii! Takde paparazi yg gila nk kejar 2 ambil gambo artis2 yg takde kelas ni! So renti kan lah, angan2 hebat ko tu!! Hahahaha

    • ntahnyer, tadak aku heran pon ngan artis msia ni. smpah msyarakat ada la. dia ingtorg nak HADAPPP sgt ngan retis msia ni. waddehelll!.baik aku haap jerwat kat muka aku ni

    • spot on yr remarks pasal cermin gelap issue. First time i heard on tv msia i was totally wtf reaction to zed. Dia gila ke bodoh ke feeling feeling vvip. Rumah dia pun belum habis bayar instalment nak step hollywood or hollywood celebrity.

  21. memang betul kena dahulukan rakyat malaysia, tapi dah memang pelakon malaysia pun agak dowwwwwwn macam mana nak jadik popular? pakcik yg jual kat pasar pun boleyyy

  22. ckp islam…tapi pakai mcm pelacur murahan….bodoh…

  23. AA memang popular n lyk menang. Ngapa leh ZZ emosi sangat. Kalo tak mau org luar menang ngape tak awal2 kasi tau kat industri anugerah hanya tuk msia saja. Tuk ZZ tingkatkan prestasi kurangkan kontravesi..;)

  24. SAKIT MATA NGAN GAMBAR HIASAN KT ATAS TU. SEKIAN.

  25. Saya org singapore and honestly, satu fmly saya hari2 watch malaysian nye channels. Tv3,tv2, tv9,ntv7. So in other words, kite sporean amat menyokong artis2 malaysia. Kalau zz nak pertikaikan soal kenegaraan, bukankah mnasir dari spore? A galak juga dari singapore. Termasoklah norish karman, tan sri pramlee, dan anita sarawak. So nape baru skg nak byk bunyi pasal org singapore? Theres onli one word to describe you, JEAlOUS.

    Kalau soal negara menjadi issue, then why is yuna so successful in the states? Saya tk brape minat yuna but amat kagum dgn kejayaan dia. Kalau gitu, suruh yuna balek kat malaysia ah jgn harumkan nama negara kat tempat luar. Abeh ct nurhaliza buat concert at london tu? Tak diagungkan di negeri luar ke? Lain kali nak ckp pakai otak. Jgn mcm tin kosong. Hapak pon takde. Kau tu sebenarnya dengki. Kalau btol pon kau di calonkan, jgn haraplah kau bole menang. You’re a naib presiden? Betol ke tak betol ni? Berlakon pon stakat cite bersiri, bakat pon haprak ade hati plak nak sound org. Diri sendiri betolkan dulu. Zed zaidi dare to dream eh? Dream on la pls. Yang shah rukh khan dpt gelaran datuk tu? Asal kau tk kedepan? Dok diam jer gentel buah.

    Lepas ni, make sure jgn nak masok kat melodi kasi comment2 tk bernas or nak action mintak maaf atau kata itu hanya salah faham k? Cos org pon tau kau tk ikhlas and tak laku tu sebab nak carik publicity murahan mcm ni. Kau g letak jawatan, balek kampong tanam sayur sudah la. Haha sumpah aku kesian tgk kau la zz!

    • sgttt sokong…org busuk ati mcm tu baik balik kampong tanam sayor, xpon p kuruskan bdan ko yg da mngembangggggg tuhhhhhh….lg byk pekdahnyeeee…. PEACE!!!!!

    • excuse me..nk betulkan fakta sikit yer..tan sri p. ramlee bkn asal singapore ye…dia org malaysia, lahir di pulau pinang…dia bekarya di singapore sbb dulu singapore adalah sebahagian dr malaysia.

      • btol2, dia org p.pinang.. tpi spore pn x extremist pramlee, why zz cmpera sgt? sbarlah.. rzki msg2..

  26. Saya org singapore and honestly, satu fmly saya hari2 watch malaysian nye channels. Tv3,tv2, tv9,ntv7. So in other words, kite sporean amat menyokong artis2 malaysia. Kalau zz nak pertikaikan soal kenegaraan, bukankah mnasir dari spore? A galak juga dari singapore. Termasoklah norish karman, tan sri pramlee, dan anita sarawak. So nape baru skg nak byk bunyi pasal org singapore? Theres onli one word to describe you, JEAlOUS. Haha.

    Kalau soal negara menjadi issue, then why is yuna so successful in the states? Saya tk brape minat yuna but amat kagum dgn kejayaan dia. Kalau gitu, suruh yuna balek kat malaysia ah jgn harumkan nama negara kat tempat luar. Abeh ct nurhaliza buat concert at london tu? Tak diagungkan di negeri luar ke? Lain kali nak ckp pakai otak. Jgn mcm tin kosong. Hapak pon takde. Kau tu sebenarnya dengki. Kalau btol pon kau di calonkan, jgn haraplah kau bole menang. You're a naib presiden? Betol ke tak betol ni? Berlakon pon stakat cite bersiri, bakat pon haprak ade hati plak nak sound org. Diri sendiri betolkan dulu. Zed zaidi dare to dream eh? Dream on la pls.

    Lepas ni, make sure jgn nak masok kat melodi kasi comment2 tk bernas or nak action mintak maaf atau kata itu hanya salah faham k? Cos org pon tau kau tk ikhlas and tak laku tu sebab nak carik publicity murahan mcm ni. Kau g letak jawatan, balek kampong tanam sayur sudah la. Haha sumpah aku kesian tgk kau la zz!

  27. Aku undi AA sbb memang minat dia sejak berlakon dan menang award di Singapore lg. Dulu aku minat giler ngn Shaheizy Sam tp sekarg dh boring gilerr…..berlakon criter tah hape2,lawak bodoh jer memanjang….. Lgpun nk dengki hapenyer,bersainglah secara sihat,bukan dia dpt award dgn membabi buta. Dia berusaha sejak sekian lama ulang alik dr Singapore……ingat senang ker nk kecapi kejayaan. Org Malaysia nie bukan bodoh,diorg suke org yg berkerja keras br la diorg sanggup undi,x kira la org manapun..wslm

  28. ZED ZAIDI NI MCM NYAMUK LA..BISING !!!! REZEKI ITU ALLAH YG NAK BAGI, KALAU ALLAH KATA TAK ADA REZEKI XDE LA REZEKI WALAU MCM MANA PUN KITE GLAMOUR!!…KO ADO KE ZED ZAIDI? HAHAHAHA.. PATUT LA ARTIS MALAYSIA XAKAN BERKEMBANG KALAU ADE INSAN MCM KO NI ZED ZAIDI… FIKIRAN TAH APE2 JER…TAK SEMESTINYA ADE JAWATAN SEMUA ORG DGR CKP KO, SEMUA ORG BELA KO..SEPATUTNYA ORG YG ADE JAWATAN NI FIKIRAN DIE LUAS!!! XDE LANGSUNG ISU NEGARA YG DIBANGKITKAN SBB ITU AKAN MENCETUSKAN ISU BERMUSUHAN..BUKANKAH TAK ELOK ITU? SEBELUM KO NAK MEMPERTIKAIKAN REZEKI YG DIBERI KEPADA AARON ITU, SELAKU JAWATAN YG KO SANDANG TU KO PERTIKAIKAN DULU ARTIS2 MALAYSIA YG XDE BAKAT XPI HANYA ADA BAKAT DGN GOSIP2 SAMPAH DAN PAKAIAN YG TAH APE2 DR ADA BAKAT YG BAGUS!! TAK GITU ??? RENUNG2KANLAH..

  29. Tak pyahlah gaduh gaduh pasal artis ni mereka pun bukan kenal kita pun ada yg sombong. Betul aku cakap dulu pernah buat shooting filem dlm umah aku ada yg dtg tu tak tegur aku tuan rumahnya . Tapi aku puji wahid senario .ia pandai hormat org.betul aku cakap.

  30. Zz is gay…dia suka aa hahahaha..

  31. Zz next time kau ckp la dekat bh..plz nominate local artist only…then it will not be an issue..aku rasa aa pun tk heran dgn anugerah tu..but rezeki dia utk menang so..be it bro u no more laku..n ur acting is lame n merepek..not to that standard utk menang any award..

  32. Kemenangan aa dipertikaikn olh zed zaidi ssb aa orng singapura jadi tahun depan sape aksn brsuare kalau adi putra atau shah iskandar yg menang.

  33. Sangat bersetuju sesiape yg menyokong aaron aziz . Selain dr lakonan dia yg mntap ,aaron aziz xpenah ade gosip2 liar . Sepatutnye artis malaysia bole buat dia sbgai contoh . Dia xde pun berkepit ngn pompn lain slain isteri , yg pling penting niat dia nk mencari rezeki untuk kluarga dia.mungkin dkt sini rezeki dia.Wake up la , tgok skrg la Korang bangga kan yuna , ashraff sinclair ,michael yeoh dah lebarkan sayap dorang kat luar negara. Kalau org kita dpt anugerah kat luar negara pun xde pun dorang kecoh .give and take la

  34. Aaron Aziz ramai peminat coz dia artis yg clean,xde skandal,family man dan a good actor.Even nenek2 pun suka tgk Aaron. Bukan sbb dia org Spore or Msia. Aaron ni tak cepat gelabah bila ada sesuatu rumours yg berkaitan dgn diri dia. He will explain secara cool and tenang atau dlm bahasa mudahnya,guna otak. Bercakap hanya bila perlu.
    So,Zed Zaidi kenalah terima kenyataan ni. Drpd dok sibuk2 jadi nyamuk pertikaikan kemenangan Aaron (yg menang sbb undian para peminatnya), lagi baik Zed Zaidi cari job berlakon or perjuangkan nasib para pelakon wanita Msia yg dah nmpk mcm perempuan m*****h bila bergaya gi award caremony (diorg tak sejuk ke pakai seksi2 kat Genting?). maybe Zed Zaidi boleh dptkan dana utk diorang beli kain dgn lebih byk lagi utk tutup badan diorg.
    Pesanan utk Aaron Aziz..Keep it cool. Just chill! setakat nyamuk seekor,sembur ridsect je..
    Pesanan utk Zed Zaidi.. lebih baik diam dari bercakap utk sakitkan hati org dan tak gunakan otak (kena belajar dari Aaron dlm hal ni). Buat org hilang respect aje..Satu kebodohan yg nyata!

  35. pegi jalan la ko zz dh la belagak blakon pun xbest, blakon pun cover2 bajek hmsome muke cam pondan..kalo zz menang abph memang ade yg baling kerusi nnti xpas ati!!!jd lps ni zz boleh jual nasi lemak je xyah nk sebok jd artis suram…

  36. banyaknya komen dari sahabat…
    RENUNG2 kan ape yg sahabat2 kata kan….

  37. Kalau dah mmg bagus, kite kata bagus. kalau mmg x bagus xkan kite nak cakap bagus semata kerana sama negara? kalau mcm tu bagaimana yg x bagus tu nak jadi bagus…kalau artis singapore pun you x bleh lawan mcm mana nak ke peringkat international. so yg kalah tu work harder la so next time bleh kalahkan die plak…apa daaaaa ZZ mcm budak kecik!

  38. yg ko berkepit dulu usung hetty salene tu bole la plak.zz oii hetty slane tu owg singapore.ko da lupa ke.cite yg berlakon sama2 sembilu kasih.mcm sebelitt keras ada le.

    • NYAMUK LUPA LA TU DIA BERLAKON DGN ORG SINGAPORE, USTAZ AZHAR IDRUS KATA BILA SESEORANG TU MENYAKITKAN HATI ORG LAIN DGN STATUS2 DI LAMAN SOSIAL NI DIKIRA BERDOSA …SO LEBIH BAIK BETULKAN DULU AKHLAK DIRI SUPAYA X DIPANDANG SERONG, DAN KALAU XNAK DICACI HINA SEMUA JGN MULAKAN DULU BENDA TU.

  39. Aaron Aziz org Singapura. Zed Zaidi org Malaysia. Ni tk kira rakyat.. Kte tetap berbangsa mlayu. Sesama ISLAM. Tk perlu la nk bermata merah. Tkde akal Langsung la.

  40. fuhhhh…giler panas isu ni ekhh… tp mmg xleh blah btol ZZ ni… eh dia timbalan Seniman je kan?? pengerusi SENIMAN harun salim bachik pown x berbunyi dia sorg je yg bergendang sakan.. kata je wakil dr artis2, mana artis2 yg diwakilkan tu? bila sekarang dia kena hentam, nape xde sorg pun artis2 bangun utk back up dia? adakah sebab dia hanya bergendang sorg, atau artis2 lain hanya berani cakap dibelakang??? ape pun to ZZ, u rasa u layak ke jd naib pengerusi SENIMAN dgn berbekalkan pengalaman u yg x seberapa tu dan bakat u yg so-so je tu??

    jeng jeng jeng….

    • hahaha…tu la sape suh gatal sgt nk update fb la twitter la psl aa mng…kan dah kene bertepek tepek kt muke tu…o.0 ..tah harun salim bachik ok je,xmelatah pape pon,yg si zz ni pulak over lebih….beriye jela die dok nolong org,tp xde sape yg tlg die….xD

  41. Banyaknye komen..dia saja nak show off tu sbb nak rampas jawatan kot..ni kot yg dia nak..isu panas bley popular..paling xleh terima dia selar wardina pasal isu artis xleh jadi idola tu..

  42. ala zed zaidi ni jeles aaron aziz mnang..hey x de org nk sokong kau la..sdar la dri ckit..dia memang popular mmng ptut la dia mnang rzeki dia.Allah dh tntukan dia mnang yg kau nk halang rzeki org knp…kau sje wt mcm tu sbb nk publisiti murahan spaya org ambk kau berlkon..sory bro x de org nk ambk kau berlakon..klu aku jdi pngrah pown aku x kan ambk mka mcm kau berlakon..dh la prngai truk…

  43. ZZ VS AA –

    Untuk ZZ : Lihat manusia dari mata burung, atau dari dalam tempurung, mana satu yang kau pilih, Dalam kalut ada peraturan, Peraturan mencipta kekalutan, Di mana pula kau berdiri, Di sini….Berikan ku kesempatan akhir ini, Untuk menyatakan kalimah/kisah sebenarnya, Berikan aku kesempatan akhir ini, …..Lai lai la lai la lai….Tanya sama itu hud-hud, Lang mensilang,…Kui mengsikui,..Kerna dia yang terbangkan ku ke mari…. Nasihat dari M NAsir…. huhuhu…..

  44. knape gmbr pmpn dlm ni mcm mgkuk hayun

  45. zed zaidi BUTTHURT!!! ko blakon pun plastik la abg zed zaidi.. jadi kude UMNO BN sudah ko tu 🙂

  46. KALAU ZZ NAK MENANG BANYAK 2 BERSENAM BIAR KURUS PASTU GI GYM.KALAU DIRI TU TAK SEBERAPA JANGAN PERTIKAIKAN KEMENANGAN ORANG.

counter statistics