Monday , August 8 2022

Apabila pengarah Ahmad Idham memandang rendah seorang kurator

Beberapa hari lepas, seorang kurator yang menggunakan nama twitter sebagai @twt_filem telah mengeluarkan tweet mengenai satu forum yang dihadiri oleh Ahmad Idham di UiTM. Tweet-nya telah mendapat reaksi segera daripada Ahmad Idham sendiri. Namun respon yang dikeluarkan oleh Ahmad Idham dikategorikan sebagai keterlaluan seperti menggelar tweet yang dikeluarkan oleh kurator itu sebagai bodoh dan memandang rendah kebolehan anak muda dalam bidang itu selagi tidak berjaya sebagai pengarah seperti dirinya.

Ikuti perbualan hangat yang akhirnya mendapat kutukan peminat filem terhadap Ahmad Idham sendiri.

 

 

Kemudian, ia mendapat reaksi daripada peminat filem yang tidak bersependapat dengan Ahmad Idham, perkara ini membuatkan dia disindir semula

 

 

Namun terdapat satu tweet yang membalas kebongkakan Ahmad Idham dengan menyindir-nya apabila dia mempersoalkan mutu servis Kenny Rogers di Puteri Harbour, Nusajaya yang pada kami sangat PWN3D!

 

Kepada Ahmad Idham, usahlah lupa diri. Tanpa peminat dan pengritik filem, anda tidak memandu kereta mewah di saat ini. Dahulu pun lakonan anda macam tahi juga.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

PU Abu dikecam kerana bermain TikTok

Siapa sangka pendakwah bebas seperti Pencetus Ummah Abu (PU Abu) di kalangan manusia yang terjebak …

5 comments

  1. Lakonan dia dulu macam sampah!!!

  2. he’s neither a good actor nor director…as humans we should learn from mistakes….not making arrogant statements….

  3. semua filem malaysia pun macam sampah je. sigh

  4. bukan macam sampah tapi memang sampah