Melalui video Metrowealth Pictures di atas, pada minit ke 1:57, kata-kata Diana Amir dipetik bahawa dia belum bersedia untuk mengumumkan tarikh perkahwinannya kepada umum kerana perkahwinan itu perkara yang tidak pasti lagi dan dia masih risau dengan statusnya sama ada akan berkahwin pada jangka masa terdekat ataupun tidak.
Namun gosip di rotikaya menyebut, bakal suami Diana Amir merupakan seorang ustaz, siapakah ustaz itu kite tunggu pengumuman rasmi dari pihak Diana sendiri. Tahniah kepada pelakon Diana Amir kerana kini sudah bertunang.
erm..ape la susah nyer ko ngaku je da tunang..berbelit2..kan lg baik cakap je terus mcm irma hasmi, ye alhamdulillah saya da bertunang, ni bla ko cakap mcm ni seolah2 menafikan hak tunang ko..herm…bodoh gak diana amir ni..seelok2 nya benda baik dihebah2kan, x la lelaki lain akan try msk jarum..x baik kacau tunang org..adoiyaii la..Islam itu indah sayang..
puiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
ko yg bodo sebenarnye. Dalam Islam, yg perlu dihebahkan adalah perkahwinan, bukan pertunangan. Pertunangan kena rahsiakan kalau boleh, untuk elak fitnah.
perkahwinan perlu di hebah-hebahkn.. prtngn xprlu sbb prtngn hnya la stu ikatan yg smntra utk mmstikn ia adlh hak kita, manakala prkhwnn prlu dhbhkn krn apbla ia di lkkn scra smbnyi kmgknn akn brlkunya fitnah..
#tolong rujuk kpd hadis yg sahih