Wednesday , May 18 2022

Farid Kamil jawab isu tidak berdisiplin

Farid Kamil telah bersuara di-blognya ‘ngenai isu penerbit yang menuduhnya sebagai penerbit dan artis yang tidak berdisiplin di dalam akhbar Kosmo tempoh hari.

Antara petikannya berbunyi

Pertama sekali saya ingin secara ikhlas menasihatkan supaya “penerbit eksekutif baru” sitcom tersebut supaya lebih teliti dan berhati-hati sebelum mengeluarkan sebarang kenyataan buruk kepada media berhubung masalah yang timbul semasa proses penerbitan berlangsung , Pada pendapat saya, Ini secara langsung akan menjejaskan kredibiliti anda sebagai salah seorang penerbit baru rancangan di situ.

Untuk pengetahuan semua saya memilih untuk tidak terlibat di dalam penggambaran sitcom tersebut adalah kerana dasar profesionalisme yang saya dan pihak pengurusan MiG amalkan, Ini kerana tiada tertulis secara hitam putih bahawa saya harus terlibat menjayakan sebarang sitcom seperti yang tersebut. Kekecewaan yang di alami oleh penerbit itu yang di luahkan di dalam akhbar Kosmo tempoh hari sepatutnya tidak berlaku sekiranya dia tahu dan faham perbezaan kontrak diantara ‘ WAJAH EKSLUSIF ASTRO” dan juga kontrak ‘ SELEBRITI ASTRO’.. Jadi adakah wajar bagi saya di label sebagai tidak berdisiplin ?

Kepada penerbit tersebut, sebelum menghentam fikir dahulu.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Puteri Aishah positif COVID-19, kini mulai rawatan

Umum ketahui pelakon Puteri Aishah telah disahkan positif COVID-19 selepas pulang menjalani penggambaran di Scotland …