Gara-gara gembar ber”selfie”, Farish Aziz kerap memuat naik gambarnya berselfie di mana-mana sahaja namun baru-baru ini dia telah dikritik hebat kerana terdapat satu gambar menunjukkan beliau sedang ber”selfie sambil terpijak kubur.

Gambar itu menjadi kritikan peminatnya di laman Insta antaranya menyebut “takyah nak gile monopod selfie sangatlah, semua tempat lak nak selfie”, “terpijak kerana takdetempat nak jalan ngan saje-saje terpijak untuk selfie kan lain maksudnya”, “awak terpijak kubur orang” dan “Kesian penghuni dalam kubur tersebut. Allahu”

Namun Farish sempat mencantas komen-komen negatif yang diberikan dengan berkata

Jarang-jarang saya layan komen ni. Tapi sekali sekala jawab apa salahnya kan? Terima kasih bebanyak di atas komen-komen anda. Cuma nak tanya satu ja. Apa beza amek gambar di #kubur #kuburan ngan #selfie di kubur? Cuba try click hashtag tu? Ada lebih 4 ribu gambar orang amek gambar pagi raya di kubur. Takde pula salah kan? Mungkin sebab selfie saya senyum kot kan? Kat kubur ni kena buat muka sediiiiih jer agaknya kan? #selfie ni saya amek di pagi raya, bersama family lepas ziarah kubur. Makcik-makcik, nenek, pakcik-pakcik saya pun tak tegur “eh kurang sopan kau ni ambil selfie di kuburan.