Johan As’ari kini sedang mendalami serta menuntut ilmu agama di India dan ini perkara yang sangat bagus buatnya tambahan pula dia seorang selebriti yang boleh dijadikan contoh dan idola buat peminatnya di Malaysia kelak.

Namun baru-baru ini seorang follower telah menegurnya apabila artis tersebut memuat naik seorang insan tidak bertudung beserta caption kata-kata nasihat yang berbunyi

Apabila kita mencari kebaikan pada diri seseorang itu, dia akan teruja untuk terus memperbaiki diri. Tetapi apabila kita menegur dia atas perkara yang boleh menyinggung hati dan perasaanya, anda yang menegur itu adalah yang harus menjawab di akhirat kelak. . .carilah kebaikan pada diri seseorang dan doakanlah yang baik-baik, ia kan menjadi asbab taufiq&hidayah seluruh alam. Bagus adik ni..eh,ada cincin di jari manis,awak dah ada yang punya ye…okk saya doakan awak menjadi isteri yang baik untuk suami tercinta nanti.ameen…terima kasih sebab sudi sokong filem Juvana. saya hargai ! ; )

Follower tersebut mempertikai tindakan Johan apabila memuat naik gambar tersebut kerana secara tidak langsung mengundang dosa kepada si mangsa apabila auratnya dijadikan tatapan umum.

Namun kritikan oleh follower tersebut telah dijawab dengan ego yang tinggi oleh artis tersebut.