Juliana Evans telah dikritik oleh peminatnya di laman sosial Insta apabila dia memuat naik gambar bertudung.

Ini kerana ia dilakukan semata-mata untuk sebuah filem pendek bertajuk Freedom To Discriminate. Peminat mempertikaikan Juliana memakai tudung atas kehendak manusia dan bukan seruan Illahi.

Antara komen yang diberi:

Pengarah suruh pkai tudung bleh plak pkai tp klau ALLAH suruh pakai tudung tutup aurat x nak ikut plak nmpak sgt hati itam alasannya xmau pkai x mai seru lg kah..kahh..
Jgn kerana wang, baru nak pakai tudung.. Lepas tu dah habis shutting, bukak semula semua… Ini permainkan hukum agama namanya.. Moga allah beri taufiq dan hidayah pada kita semua~ aamiin
Entahlah, serba salah nak komen tetapi janganlah kita menghukum, menuduh hati orang lain hitam dan sebagainya sebab siapa kita untuk menilai sedangkan diri sendiri masih insan yang lemah. Murai Baru bukan apa tak sedap didengar dan perkara ini boleh mencetuskan fitnah dan menampakkan Islam itu berkeras kepada kita walaupun ia sangat mudah.
Tidak terlepas memberikan komen adalah pengarah dan penerbit Excellent Pictures, Ahmad Idham yang ingin menawarkan watak kepada aktres itu nanti.
Ok confirm this watak for next film Jue Evans… Hehehe