Baru-baru ini Abby Abadi telah berkongsi status di Instagram miliknya. Status bergambar itu telah ditujukan kepada Kerajaan Malaysia berkenaan GST. Nampaknya, Abby sudah tidak tertahan lagi sehingga luahan itu tlah dikongsi untuk tatapan umum.

Kak Abby, awak semakin berani. Di dalam caption gambar itu bertulis

Dari dulu sebenarnya, mereka yg berkuasa ini pijak2 je kepala RAKYAT MALAYSIA. Sepatutnya Kerajaan yg dilantik menjaga RAKYAT utk terus bersyukur kepada ALLAH, utk terus berada di jalan ALLAH, menjaga kebajikan RAKYAT, menjaga harta negara utk kegunaan RAKYAT, tapi yg terjadi sebaliknya. Mereka guna kesempatan yg ada waktu jadi Pemimpin utk kumpul kekayaan, jadi kaya raya sampai anak cucu tak habis makan. Agama kemana, ambil sekadar kadar sahaja.. kita huru hara. Menganga dan teruss menganga.. yeayyyyyy!!

Terbaru: ISU GST ini je dah buleh menyedarkan sepatutnya. Kenapalah Malaysia banyak sangat Menteri2 begini. Sembanggggg kencang tapi sendiri pun tak faham hehe… Lama sangat kena tipu, jadi kulup dah semua huhu.. . Maaf ye. Tak perlu bersetuju dgn Sy. Tak suka pos ni abaikan saja. Sy sekadar menerangkan semampunya. Utk kita #BusukSayaBabaiKan