Mengikut laporan yang saya terima dari seorang rakan yang menetap di Johor Bahru, majlis perkahwinan Mawi & Ekin di’sambut hambar oleh rakyat Johor. Di’sini jelas membuktikan bahawa rakyat Johor sendiri tidak menyokong dan tidak memerlukan Mawi dan pastinya menganggap majlis perkahwinan Mawi & Ekin yang besar-besaran itu hanya suatu pembaziran sahaja.

Kebiasaan’nya jika seseorang artis berkahwin, sudah pasti jalan raya berdekatan dengan majlis yang berlangsung akan mengalami kesesakan lalu-lintas tetapi mengikut laporan yang di’terima, pada jam 10.30 pagi hingga 11.40 pagi jalan raya di’sekitar Masjid Sultan Abu Bakar kelihatan seperti biasa sahaja, polis-polis trafik yang terpaksa bertugas demi majlis perkahwinan Mawi & Ekin dilihat berkumpul beramai-ramai sambil berborak-borak tandanya tiada kesesakan lalu-lintas yang berlaku. (— Tahniah, Mawi. Doa anda ternyata dimakbulkan, kerana membuat kenyataan akhbar memberitahu peminat supaya tidak bersesak-sesak dan membuat gangguan di majlis perkahwinan anda. Bukan sahaja tidak bersesak-sesak, kelibat peminat-peminat Mawi pun langsung tiada. Haha!)

Lagi laporan mengatakan bermula jam 7.00 malam, masih tidak berlaku kesesakan lalu-lintas di hadapan Stadium Tertutup MBJB, Johor Bahru. Walaupun kon-kon polis telah diletakkan di’sepanjang jalan raya, kawasan letak kereta di’bahagian dalam stadium juga kelihatan tidak penuh. Ini jelas menunjukkan kurang’nya sambutan dari rakyat Johor itu sendiri. Kasihan saya mendengar, katanya terdapat booth-booth jualan sekitar stadium tetapi amat kurang dikunjungi orang kerana tidak ramai peminat yang hadir untuk melihat majlis perkahwinan itu!

Jangan risau Mawi, majlis anda di Kuala Lumpur pasti akan meriah (— anda pasti?). Astro pasti mengeluh, TV3 ketawa guling-guling. Dan ucapan saya yang terakhir, misi Wedding of The Year telah menemui kegagalan. Walau’apapun, saya warga Media Malaya sekali lagi mengucapkan ‘Selamat Pengantin Baru’ buat Mawi dan Ekin. Terima kasih.