Wah, bertuah betul loving couple terhebat Malaya kita iaitu Mawi dan Ikin. Mereka bakal menjadikan majlis perkahwinan mereka sebagai Wedding of The Year untuk tahun 2008 ini.

MediaMalaya khabarnya terdengar desas-desus yang mengatakan bahawa pihak Astro dan pihak TV3 sedang berasak-asak untuk mendapatkan tajaan majlis perkahwinan Mawi dan Ikin ini, dan khabarnya lagi nilai bidaan itu telah melebihi angka RM4 juta! Wow!

Tetapi pada pendapat MediaMalaya, ia tidak dapat menandingi majlis perkahwinan Datuk Siti Nurhaliza yang lebih berpengaruh di Malaysia sehinggakan majlis perkahwinan Ning pun tidak sehebat itu. Hehe.. Siapa Ning mahu melawan Datuk Siti?

Antara sebab-sebab majlis perkahwinan Mawi Ikin tidak akan menjadi Wedding of The Year untuk tahun ini ialah:

  • Mawi hanya popular di kalangan masyarakat Melayu sahaja. Datuk Siti pula sangat popular di kalangan semua masyarakat Malaysia sehinggakan namanya sering disebut-sebut di negara jiran kita iaitu Indonesia, Singapura & Brunei malah di China sekalipun.
  • Mawi seorang sahaja yang popular dan tidak Ikin. Datuk Siti dan Datuk K kedua-duanya popular dengan cerita sensasi masing-masing.
  • Siaran langsung majlis perkahwinan Mawi Ikin hanya ditonton oleh makcik-makcik dan adik-adik kecil di felda Taib Andak, Kulai. Majlis perkahwinan Datuk Siti pula ditonton oleh seluruh lapisan masyarakat.

Kalau MediaMalaya adalah di antara salah satu syarikat televisyen di Malaysia ini, MediaMalaya akan tarik diri dahulu. Hehe.. Ini pelaburan yang hanya merugikan.