sarimah-bercuti1Pada Oktober 2008, penulis pernah menyajikan gambar percutian Sarimah Ibrahim bersama suaminya di Pulau Langkayan, Sabah. Ketika itu pasangan ini kelihatan amat manis sekali ketika bergambar. Ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan ditengah hari. Tup tup pagi tadi penulis membaca Metro Ahad, terperanjat melihatkan berita hadapan “Sarimah, amir bercerai”. Penulis tidak menyangka 2 bulan selepas penulis meletakkan gambar memori mereka bersama, akhirnya mereka memilih jalan untuk berpisah pada Disember 2008. Sila baca sedikit picisan yang diceduk dari berita tersebut.

Disember 2008 menjadi titik noktah kepada hubungan wanita berdarah Melayu-Irish ini dengan jejaka Australia, Amir Andrew Abdullah, 38, selepas tiga tahun mendirikan rumah tangga walaupun beberapa bulan sebelum itu berpisah sementara.

Saya dan Amir berpisah sementara sebelum mengambil jalan bercerai penghujung tahun lalu untuk menimbulkan rasa rindu, sekali gus memperbaiki hubungan kami.

Namun jodoh kami hanya sampai di situ dan kami terpaksa berpisah,” kata anak kelahiran Dublin, Ireland ini yang menafikan wujud orang ketiga dalam hubungan mereka.