Saya berasa pelik melihat video ini kerana segolongan perempuan yang berpakaian seperti lelaki yang berbangsa India dan Cina beriya-iya mempertahankan Pengharaman Tomboy yang telah diharamkan oleh Majlis Fatwa Kebangsaan. Malah mereka dengan bangganya menyanyikan lagu berlirik’kan “Stupid Fatwa everywhere”, persoalannya apa kaitan fatwa Islam dengan mereka yang beragama Hindu dan Buddha itu dan tahu’kah mereka sendiri apa itu fatwa?

Jika mereka lebih prihatin, kenapa tidak di’demonstrasikan dengan pengharaman minum arak, berzina dan sebagainya oleh Majlis Fatwa? Kenapa mesti mengenai isu pengharaman tomboy? Demonstrasi ini tidak relevan dan tidak salah untuk saya dan pembaca untuk memanggil mereka segolongan monyet yang bertindak tidak menggunakan daya fikiran otak yang dianugerahkan tuhan.

Di sini saya tidak bermaksud untuk menyemarakkan api perkauman tetapi ada’kah kami (beragama Islam) perlu membuat demonstrasi seperti ini dan menyatakan bahawa agama yang dianuti oleh bangsa ini adalah agama yang bodoh kerana menyembah patung besar ukiran manusia sendiri dan perempuan cantik yang mempunyai lebih daripada 10 tangan untuk disembah dan menyatakan ianya adalah tuhan? Itu baru “Stupid”, gitu.