Sunday , June 4 2023

Super Gempar: Tentera US tiba di Airport Terengganu, rakyat risau (3 Gambar)

Tiga (3) keping gambar telah tersebar dan menjadi viral di laman Facebook apabila seorang rakyat bernama Siratul Mustaqim mengeluarkan post berkaitan tentera Amerika Syarikat yang akan berpangkalan di Gua Musang untuk tujuan latihan.

Tentera Amerika Syarikat seramai 300 orang itu difahamkan tiba di Lapangan Terbang Sultan Mahmud, Kuala Terengganu pada malam hari menimbulkan keresahan rakyat kerana tidak dimaklumkan mengenai itu secara tidak langsung menimbulkan pelbagai spekulasi.

Namun seorang komentar telah mencelah dan menjelaskan tentera Amerika Syarikat itu datang bagi menjalani ilmu berperang di hutan dengan kerjasama Angkatan Tentera Malaysia dan latihan itu dipanggil “Eks”.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Johan As’ari minta Polis siasat rumah Tun M (3 Gambar)

Umum ramai ketahui, kini sedang rancak Pihak Berkuasa sedang menyiasat skandal kewangan yang melanda negara …

3 comments

  1. habis laaaaaa…..

  2. Raden Parjo Wijoyo

    Perlu ke nk dimaklumkan..? Dh berpuloh tahun ATM terlibat latihan bersama dgn tentera negara asing tmsk US Army.. ATM pun ada pergi buat latihan bersama ke negara lain gak tp rakyat negara dorg x kecoh pun.. Menimbulkan keresahan rakyat lah sgat.. Hampeh jerk