Friday , April 16 2021

Viral: Awal Ashaari cium Scha Alyahya di tempat awam jadi bualan netizen

Baru-baru ini, Awal Ashaari telah memuat naik beberapa keping gambar dimana dia esdang menghadiri sebuah majlis perkahwinan di Langkawi.

Pada mulanya segala tampak OK sehinggalah terdapat sekeping gambar di mana Awal mencium isterinya, Scha Al-Yahya telah mendapat reaksi yang cukup panas oleh pengikutnya di Instagram.

Antara komen yang pedas berbunyi “tak tahu nak cakap macam mana.. Akhir zaman ini.. Islam hidup dengan budaya barat.. kebahagiaan di tonjol kepada awam.. jaga niat baik-baik.. Sesame lah share benda yang manfaat.. Astaghfirullah”

Komen itu kemudian dibalas oleh Awal dalam keadaan yang tidak selesa berbunyi “well she’s my halal wife. Do you have problem with that.”

Apabila Awal menjawab seperti itu, kita dapat simpulkan bahawa selebriti tersebut telah jahil bab hukum agama. Walaupun hubungan suami dan isteri telah sah disisi agama, aurat dan hubungan suami isteri perlu dijaga bagi mengelak fitnah.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

PU Abu dikecam kerana bermain TikTok

Siapa sangka pendakwah bebas seperti Pencetus Ummah Abu (PU Abu) di kalangan manusia yang terjebak …

One comment

  1. Even suami isteri tp tak elok la buat terang2 gtu. Sensitivity masyarakat kena pk juga.