Tuesday , December 6 2022

Yasmin Hani jawab isu tattoo henna di lengan suami (2 Gambar)

2 minggu lepas, kami ada mengeluarkan artikel mengenai tattoo henna yang ditampal di lengan suami kepada Yasmin Hani iaitu Sha’arin. Yasmin menerima teguran peminat dan berkata:

Jika ia satu kesilapan, saya mohon maaf dan saya juga belajar dari kesilapan. Saya harap tiada lagi pihak yang akan memperbesar-besarkan isu terbabit lagi. Selepas isu ini keluar, saya ada juga mencari maklumat tentang hukum melukis inai di tubuh. Saya juga kurang pasti dengan perkara ini dan setiap teguran yang diberikan, saya terima dengan hati terbuka.

Terdapat beberapa komen yang kurang enak di baca di ruangan komen artikel yang kami sediakan, namun bagi pihak Yasmin Hani, dia berkata:

Cuma saya agak kesal dengan teguran dengan kata-kata kesat. Bagi saya, kata-kata menggambarkan diri kita yang sebenar. Saya bukan tak solat dan tak tahu hukum hakam langsung. Lagipun lukisan itu telah pun hilang beberapa hari kemudian. Cukup-cukuplah bermain dengan isu ini. Ada banyak lagi isu besar yang perlu diberi perhatian

Maka lepas ini usah kita perbesarkan isu ini, kami di Media Malaya memohon seribu kemaafan sekiranya artikel yang dikeluarkan menimbulkan rasa kurang selesa buat Yasmin dan suami.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

PU Abu dikecam kerana bermain TikTok

Siapa sangka pendakwah bebas seperti Pencetus Ummah Abu (PU Abu) di kalangan manusia yang terjebak …

5 comments

  1. Ermm…bagus la

  2. Berilah peluang manusia memperbaiki kesilapan..setidaknya dia menerima teguran berbanding insan2 tertentu yg bg jawapan ‘hak peribadi’ n ‘kubur lain2’..jenis tu patut dihentam supaya sedar..

    • really? patut dihentam supaya sedar? mcm ni rupanya perangai orang Islam yang patut dicontohi.
      nabi pun tak mcm tu.

  3. amin….