Sunday , March 26 2023

Zizi Kirana bertudung di bulan puasa, dikecam munafik (4 Gambar)

Penyanyi rap yang kian popular dengan lagu “Boleh Jalan” dan “Nak Ke Tak Nak” iaitu Zizi Kirana begitu sinonim dengan imej seksi serta kerap memuat naik gambar-gambar berpakaian yang agak terdedah.

Baru-baru ini, Zizi dalam keadaan bertudung telah memuat naik video meyanyikan lagu sempena bulan Ramadan. Ramai netizen yang memujinya namun ada juga di antara mereka yang mengecam tindakan Zizi sebagai munafik dan penunggang agama.

Tidak melatah dengan kecaman itu, Zizi membalas supaya netizen mendoakan yang baik-baik buatnya dan berharap mereka berhenti mengecamnya sebagai orang yang munafik ataupun penunggang agama. Dipetik Zizi berkata

Doa yang baik saja buat kita semua, berhenti-hentilah ‘membawang’. Senang cakap, saya bukan jenis acah-acah warak di depan tetapi di belakang mengumpat, mengata, menipu atau menzalimi orang secara senyap-senyap. Jadi apa yang perlu dilakukan ialah ubah persepsi dan sentiasa berlapang dada. Jauhi diskriminasi dalam menghukum

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

PU Abu dikecam kerana bermain TikTok

Siapa sangka pendakwah bebas seperti Pencetus Ummah Abu (PU Abu) di kalangan manusia yang terjebak …